Kai Jämsä - Biografia

Kai Jämsä syntyi Kokkolassa kuusikymmentäluvun puolessavälissä. Musiikki on kuulunut Kain elämään oikeastaan jo syntymästä saakka. Kai soitti kitaraa yhdeksänvuotiaana, ja ensimmäisen keikan hän teki kaksitoistavuotiaana. Rippikouluvuonna Kai aloitti vakituisen keikkailemisen. Yhtyeen nimi oli Vocals ja se kiersi mm. kaksi vuotta Ronski Gangin lämppärinä.

Vocals kiinnitti huomiota laajemminkin. Suosikin Jyrki Hämäläinen kiinnostui yhtyeestä ja otti sen mukaan Suosikki-lehden kiertueille. Se oli bändille todellinen onnenpotku ja nuorille pojille musiikillinen koulu. Kiertueita tehtiin useampi vuosi. Solisteina kiertueilla oli mm. Kaija Koo ja Leena Nilsson.

Kai muutti Helsinkiin kahdeksankymmentäluvun puolessavälissä. Hän soitti monessa eri bändissä ja oma musiikillinen linja hahmottui pikkuhiljaa parikymppiselle nuorukaiselle. Hän soitti mm. sellaisissa yhtyeissä kuin Oliver Twist ja Time. Suuren yleisön tietoisuuteen Kai nousi Puolikuun myötä.

Hän soitti Puolikuussa monta vuotta (1991- 1996), kunnes päätti kokeilla siipiensä kantavuutta. Kai Jämsän ensimmäinen soololevy ilmestyi 1996, nimellä K.A.I. : "Valossa ja varjossa". Se valittiin ilmestyessään kuukauden levyksi. Vuosituhannen lopussa ilmestyi vielä toinenkin albumi, ”Kuivaa hiekkaa”. Noilta levyiltä radiohiteiksi nousivat kappaleet "Mun kaipuu", "Valossa ja varjossa" sekä "Kuivaa hiekkaa". Kai palasi Puolikuuhun takaisin vuosiksi 2000- 2004.

Uusi jakso alkoi kun Komboklubi perustettiin 2004. Komboklubi keikkaili ahkerasti ja yhtye sai vuosien aikana oman uskollisen kuulijakuntansa. Radiohittejä ovat olleet mm: "Kadoksissa", "Sanat" ja "Hyvässä seurassa". Kai oli yhtyeen laulaja ja säveltäjä.

Seuraava luku Kai Jämsän biografiassa on ollut soololevyn tekeminen ja oman uran rakentaminen. Keväällä 2009 ensimmäinen sinkku "Missä yksin ihminen" meni radioille. Toinen sinkku tulevalta albumilta oli "Joskus miehen täytyy lähteä" ja pitkäsoitto "Yksi mua vain odottaa" julkaistiin maaliskuussa 2010. Keväällä 2012 ilmestyvän pitkäsoiton ensimmäiset singlet "Sordiino päällä" ja "Jätimme oven raolleen" julkaistiin 2011. Uusin single ja levyn nimikappale "Harvoja ja onnekkaita" julkaistiin helmikuussa 2012 ja koko albumi ilmestyi 23.05.2012. 2014 ilmestyi joulualbumi "Joulutaivas" Päiväosakeyhtiön julkaisemana. 2016 ilmestyi albumi "Aika on" Magnum Music Oy:n julkaisemana. 2020 ilmestyi Kai Jämsän uusin albumi "Minun mittainen" Emsalö Music Oy:n julkaisuna. 2022 on saatu kuulla uusia singlejä My Music House Oy:n julkaisemana: alkuvuodesta ilmestyi "Minne laitetaan vanhat sormukset" ja toisena kappaleena ilmestyi loppuvuodesta "Einoa turpaan". Uutta materiaalia julkaistaan vuonna 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikkaa kuva suuremmaksi

 
Copyright © Kai Jämsä